Hit kan du vända dig om du behöver stöd

Alkoholhjälpen:
Digitalt stöd och rådgivning på telefon

Alkoholhjälpen är till för dig som funderar över dina eller någon annans alkoholvanor. De erbjuder hjälp och stöd i olika former. Du kan prata med utbildade rådgivare och ställa vilken fråga du vill eller skicka en fråga via frågeformuläret. Det går också att möta andra med liknande frågor i deras formulär eller ta del av Alkoholhjälpens självhjälpsprogram.

Alkoholhjälpen är gratis och låter dig vara helt anonym.

www.alkoholhjalpen.se

Vårdcentralen

Om du funderar över dina alkoholvanor är det en bra idé att prata med en läkare på din vårdcentral. Eller med företagshälsovården, om du har tillgång till en sådan.

1177 vårdguiden

Vårdguiden kan lotsa dig vidare, så att du får stöd att förändra dina alkoholvanor på en mottagning just där du bor.

Ring 1177

www.1177.se

Självhjälpsgrupper

Många upplever att de har haft stor nytta av att träffa människor som är i en liknande situation. Om du är intresserad av att gå på ett möte, ta kontakt med AA (Anonyma Alkoholister) eller Sällskapet Länkarna. Båda finns över hela landet.

www.aa.se

www.frialankarna.se

Om du är student:
Studenthälsan

Studenthälsan finns på alla universitet och högskolor. Där arbetar psykologer, kuratorer, sjuksköterskor och läkare, alla specialiserade på studenters livssituation. På Studenthälsan kan du få stöd och hjälp med att förändra dina alkoholvanor. Sök på nätet efter ditt universitets eller högskolas mottagning.

Om du bor i Stockholm:
Riddargatan 1: Träffa någon och få hjälp att dra ner

För dig som bor i Stockholm finns mottagningen Riddargatan 1. Här kan du få hjälp av läkare och terapeuter att minska ditt drickande innan allvarliga konsekvenser uppstår. Du bokar tid via Mina vårdkontakter på 1177 eller på telefonnumret nedan.

08-123 457 80

www.riddargatan1.se

Om du bor i Stockholm och är mellan 18-25 år:
Livsstilsmottagningarna

Här kan du som är mellan 18-25 få hjälp att förändra dina alkholvanor. Du kan få träffa psykolog, läkare och sjuksköterska som kan ge råd och stötta dig på vägen. Du bokar tid via telefon.

www.livsstilsmottagningen.se